REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Odpowiedzialna sprzedaż i serwowanie alkoholu

W środę (06.10.2010 r.) w budynku Urzędu Miasta Zgierza z inicjatywy Prezydenta Miasta Zgierza i Komendanta Powiatowego Policji w Zgierzu insp. Piotra Nejmana odbyło się szkolenie dla właścicieli, pracowników sklepów, barów, punktów gastronomicznych, w których sprzedawany jest alkohol. Szkolenie dotyczyło odpowiedzialnej sprzedaży i podawania napojów alkoholowych organizowane wspólnie z organizacją Związku Pracodawców Polskiego Przemysłu Spirytusowego.

 
Inicjatywa ta jest jednym z działań mających na celu ograniczenie konsekwencji nadmiernego, nieodpowiedzialnego spożywania alkoholu, które skutkuje m. in. problemami zdrowotnymi, wzrostem zagrożenia przestępczością w tym przestępczością nieletnich.
 
Szkolenie takie to jedna z nielicznych możliwości podniesienia wiedzy i świadomości w zakresie regulacji prawnych, rozwiązywania problemów, z jakimi spotykają się osoby zajmujące się na co dzień sprzedażą i podawaniem napojów alkoholowych oraz do wypracowania wzorców odpowiedzialnej sprzedaży i podawania tych produktów.

Inne

Ciekawe artykuły