W weekend 15-16 września Futraki zakończą sezon foodtruckowy w Zgierzu. W miejskim parku im. T. Kościuszki odbędzie się ostatni w tym roku festiwal smaków. Kilkanaście wyselekcjonowanych food trucków zagwarantuje, że każdy miłośnik kulinariów znajdzie coś dla siebie.
15 i 16 września 2018 r. (sobota i niedziela) park miejski w Zgierzu będzie wabić przechodniów wyjątkowymi zapachami. Wszystko za sprawą food trucków, czyli pojazdów przystosowanych do przygotowywania i wydawania posiłków. Naturalne, sezonowe produkty, świeżo przygotowywane dania i pasja do gotowania zapewnią, że piknik stanie się dla każdego fana dobrego jedzenia niecodziennym doświadczeniem.
Każdy z samochodów serwuje oryginalne potrawy: kuchni amerykańskiej, azjatyckiej i europejskiej w wielu wariantach. Będą zupy, dania główne i pyszne desery oraz kawa i napoje. Oferta zaspokoi najwybredniejsze gusta miłośników jedzenia.
W programie strefa chill-out oraz specjalna sekcja z atrakcjami dla najmłodszych.
Start imprezy w sobotę o godzinie 10.00, zakończenie w niedzielę o 20.00.
Strefę food tracków organizuje organizacja „Futraki”, która współpracuje z prawdziwymi pasjonatami kulinariów – miłośnikami poszczególnych regionów świata. Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/535469863578019/
👇 Odwiedzą Was m. in.:
👉 Burgerszał Foodtruck – tortilla i zakręcony ziemniak!
👉 PAN FRYTA – frytki belgijskie!
👉 Le mini lemoniada – lemoniada molekularna!
👉 GrubyBus – kanapki z szarpanym mięsem!
👉 SMAKI ULICY – grillowane ciabbaty z wołowiną!
👉 Pan Zapieksa – przepyszne zapiekanki!
👉 I Like Eat Food Truck – quesadilla i tacos!
👉 SweetGang – słodziutkie mini pączki
👉 Dim Sum Truck – pierożki na parze!
Uwaga! Chcesz zgarnąć vouchery na to wydarzenie? Napisz na konkurs@wirtualnyzgierz.pl (do piątku, do 15.00).